Афіша кращих подій твого міста
IV Міжнародний кінофестиваль «Світло»
25/02/2018, 26/02/2018
17:00-21:30
У ПнНд
КИЇВ

IV Міжнародний кінофестиваль «Світло»

1

IV Міжнародний кінофестиваль «Світло» відбудеться 25-26 лютого в Києві.

25-26 лютого в Києві знову зберуться творці і любителі надихаючого кіно, що несе добро. В черговий раз кінематографісти з України, Європи і США покажуть, що насильству, аморальності на екранах телевізорів і кінотеатрів існує альтернатива. Світлі фільми можуть бути смішними та іронічнимиі, і так само такими, що заставляють задуматися, звертаючи увагу на важливі речі, повз які ми пробігаємо в нашій щоденній суєті. Формат фільмів широкий - від кілька секундних соціальних роликів та анімації до повнометражних художніх і документальних фільмів.

Членами журі кінофестивалю в різні роки були Віктор Шкурін, Леонід Мужук, Сніжана Єгорова, Ніна Ільїна, Дмитро Ступка та інші. На кінофестивалі відбувалися нагородження відомих особистостей, які зробили значний внесок в кінематограф України. Серед них - Олесь Янчук, Анатолій Матешко, Римма Зюбіна, Віктор Андрієнко.

Кінофестиваль «Світло» не завершує свою роботу після того, як опущено завісу і вручені нагороди переможцям. Фільми кінофестивалю продовжують свій шлях через проекти «Світле кіно оселилося в місті» і «Світле кіно подорожує країною». Фільми-призери кінофестивалю «Світло» змогли побачити не тільки кияни, але і глядачі інших регіонів України, в тому числі в зоні АТО.

Показ кінофестивалю увійшов в офіційну програму святкування Дня Незалежності України в 2016 році і вже не в перший раз збирають глядачів в Колонній залі Київської міської адміністрації. Протягом року фільми транслювалися на телеекранах України.

Кінофестиваль «Світло» нещодавно став переможцем «Відбору успішних практик», який проводився Київською міською державною адміністрацією та зайняв 1-е місце в номінації «Просвітницькі проекти». 12 жовтня цього року в Колонній залі Київської мерії відбулося нагородження за участю керівництва міста.

Нагадаємо, що кінофестиваль «Світло» замислювався як платформа для збору і популяризації світлого, просвітницького кіно, здатного нести в серця людей добро.

Запрошуємо студії, режисерів взяти участь в IV Міжнародному кінофестивалі «Світло».

Давайте створювати і дивитися світле кіно разом!

Подати заяву і придбати квитки можна на офіційному сайті кінофестивалю «Світло»: http://kinofest-svet.com.ua/index.html