Афіша кращих подій твого міста
Музична екскурсія у Софії Київській
31/03/2018
18:00
КИЇВ

Музична екскурсія у Софії Київській

1

Премєра музичної екскурсії «Бароко у кольорах та звуках» у Софії Київській.

Відчуй дух Андріївської церкви, занурившись у світ барокового мистецтва!

Музична екскурсія «Бароко у кольорах та звуках» – це спільний проект Національного заповідника «Софія Київська» та Ансамблю солістів «Благовість».

Незвичайної краси шедеври Андріївської церкви відкриються по-новому: через голос, що звучатиме в серці. Гості пройдуть маршрутом православних свят, проілюстрованим іконами середини XVIII ст. з Андріївського храму та Козелецького собору Різдва Богородиці, почують композиції, написані з нагоди цих свят українськими геніями М. Ділецьким, М. Березовським, Д. Бортнянським у виконанні Ансамблю солістів «Благовість».

Крім синестезії відчуттів буде й екскурсія: про особливості іконопису доби бароко розкаже старший науковий співробітник НЗ «Софія Київська» Ліна Янченко, а секрети музичних церковних творів того часу розкриє заслужена артистка України, художній керівник ансамблю «Благовість» Кумановська Тетяна.

Музична екскурсія відбудеться у рамках виставки «Піднесена до небес», з нагоди 250-річчя від дня освячення Андріївської церкви, що проходить у Софійському соборі (північна зала, ІІ поверх).
Попередня реєстрація – обов’язкова.
Деталі за телефонами: (044) 278 76 62; (044) 279 22 56
Вартість екскурсії з музичним супроводом - 200 гривень з особи
Адреса: вул. Володимирська, 24, Національний заповідник «Софія Київська», північна виставкова зала Софійського собору (2-й поверх)