Афіша кращих подій твого міста
ГРАНДІОЗНА ПОДІЯ РОКУ — OPERAFEST TULCHYN-2018: ФЕЄРІЯ ВРАЖЕНЬ І НЕЗАБУТНІХ ЕМОЦІЙ
17/06/2018
ВІННИЦЯ

ГРАНДІОЗНА ПОДІЯ РОКУ — OPERAFEST TULCHYN-2018: ФЕЄРІЯ ВРАЖЕНЬ І НЕЗАБУТНІХ ЕМОЦІЙ

Вінниччині вдруге пройшов унікальний триденний нон-стоп фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN-2018, який зібрав гостей зі всієї України. Ексклюзивні постановки за участю зірок світової опери, яскраві селфі-зони, приголомшливі арт-простори, нічні кінопокази, вогняні та 3D-mapping show, пункти продажу різноманітних смаколиків сюрпризів цього року організатори приготували чимало.

Грандіозний ІІ Міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN-2018 проходив 8-10 червня в «подільському Версалі» — Палаці Потоцьких у Тульчині. Цій події немає аналогів в Україні. Цьогоріч фестиваль зібрав понад 40 тис. глядачів та очолив ТОП культурних подій року за версіями більшості незалежних ЗМІ Вінниччини та України. Гості заходу отримали виняткову нагоду побачити сучасну оперу у всій її розмаїтості та пересвідчитись, що в нових інтерпретаціях вона захоплює ще більше.

Тульчин вдруге дивував гостей прем’єрами оперних постановок. Зокрема, світові оперні зірки вперше презентували неординарну «містичну» виставу «Дон Жуан», що була створена спеціально до фестивалю.Загалом у заході взяли участь понад 50 танцюристів, 30 солістів з Німеччини, Австрії, США та України, 300 оркестрантів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти.

Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі переглянули 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів. Учасники грандіозного фестивалю змогли долучитися до високого мистецтва, пізнати магію класичної опери, насолодитися динамічністю сучасних мюзиклів та красою неймовірних постановок у виконанні європейських, американських та вітчизняних зірок оперної сцени.

Генеральним спонсором проведення такого масштабного дійства вдруге став агроіндустріальний холдинг МХП. Цьогоріч на організацію фестивалю компанія спрямувала майже 2,5 млн грн. Завдяки таким соціальним ініціативам ті, хто цікавиться музичним мистецтвом, історією, туризмом, мають змогу відкривати для себе мальовничі куточки нашої країни і знайомитися з новими оперними жанрами.

На час проведення OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких став креативним арт-простором з комфортними зонами для відпочинку. Місце проведення фестивалю — одне з семи чудес Вінниччини. Його обрано не випадково, адже в XVIII-XIX століттях Палац Потоцьких у Тульчині був осередком бурхливого культурного життя. Власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи щороку збирали на прем’єрні постановки вельмож того часу. А тепер щороку сюди з’їжджаються десятки тисяч людей, спраглих до нових культурних вражень.

Фестиваль привертає увагу світової оперної спільноти, туристів та прихильників мистецтва до міста Тульчин Вінницької області. ОPERAFEST TULCHYN — це ще один крок до розвитку сучасної європейської України, формування національної культури та сприйняття українців як талановитої і культурно багатої нації.