Афіша кращих подій твого міста
«Натюрморт. Естетика класики». Персональна виставка Юлії Поручник. Інтерв'ю з художником
23/10/2018 - 04/11/2018
10:00-19:00
КИЇВ

«Натюрморт. Естетика класики». Персональна виставка Юлії Поручник. Інтерв'ю з художником

1

Арт-простір Lera Litvinova Gallery представив персональну виставку Юлії Поручник «Натюрморт. Естетика класики» за новою локацією у самому центрі Києва. Lera Litvinova Gallery має на меті познайомити поціновувачів мистецтва з творчістю як молодих, так і вже відомих сучасних українських художників та влаштовує стаціонарні виставки і різноманітні арт-проекти в Україні та за її межами.

Леонора Янко, куратор проекту, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery, зазначає: «Ми вирішили відійти від стандартів і запропонувати ексклюзивні інтерв’ю із авторами та кураторами проектів замість звичного всім фото- та описового звіту про відкриття виставок. Саме за допомогою пензлів художник здатен виразити себе та емоційно транслювати концепції своїх творів, а отже, його думки є ключем до розуміння ідей та смислів, що стоять поза полотном».

Авторка виставки «Натюрморт. Естетика класики», Юлія Поручник дала розгорнуті відповіді про свій творчий шлях та концепцію власних робіт.

Інтерв’юер: Рано чи пізно в житті кожного митця все перевертається – в момент, коли він вирішує пов’язати своє життя із творчістю. Що спонукало Вас взяти до рук пензлі?

Юлія: Я була достатньо успішним фінансистом тривалий час. Але всередині щось постійно відгукувалося на думки про малювання. В 2014 році я придбала набір для малювання – це були три полотна, набір основних фарб та мольберт. З того дня, все в моєму житті й змінилося.

І: Ваші полотна наповнені яскравістю і барвистістю. Чи є якісь секрети Вашої техніки?

Ю: Так, безумовно. Секрет дуже простий – любов. Любов до життя, до дітей, до людей, до мистецтва. Барви життя для мене постійно розкриваються на полотнах в різноманітних кольорах та, навіть у монохромії.

І: Творчі сили не завжди приходять тоді, коли берешся за фарбу, часто вони настигають в найнеочікуваніший момент. Що слугує для Вас джерелом емоцій, які просяться на полотно?

Ю: Мені пощастило в тому, що коли я беруся за фарби, точно знаю, що буду малювати. Бо це я можу робити в свій вільний час - вільний від виховання трьох дітей. Цей вільний час дорого коштує – а отже, повинен бути наповнений максимальною концентрацією на витворі та великою працездатністю.

І: Кожен витвір мистецтва – це емоції та почуття митця у момент творіння. Ви зазвичай звертаєтесь до творчості під час кризових моментів чи у піднесеному настрої?

Ю: В житті бувають різні моменти. Але коли ти береш в руки пензлі, то забуваєш про всі негаразди. Існує тільки мистецтво в цей момент.

І: Пошуки власного стилю – це частина творчого шляху митця. Чи легко було віднайти свій почерк, свою особливу мистецьку нішу, у якій найприємніше творити?

Ю: Власний почерк сформувався достатньо легко та швидко. Для мене власний стиль - це поєднання таких течій, як реалізм та імпресіонізм в одній роботі.

І: Продовжуючи тему власного стилю, цікаво дізнатись про Ваші творчі експерименти. Деякі художники, наприклад, надають перевагу вже продуманим мотивам, залишаючись прихильником єдиного стилю. Інші – не уявляють свого життя без творчих досліджень. Чи відкриті Ви для новизни і експериментів у мистецтві?

Ю: Кожна нова робота – це новий експеримент мого почерку, ідеї та композиції. Ніколи не знаєш, як саме вимальовувати той чи інший предмет мистецтва. Кожен раз усе відбувається спонтанно та інтуїтивно.

І: В чому, на Вашу думку, полягає феномен художника?

Ю: Феномен художника – це втілення найчарівнішого у матеріалі. Завдання художника – дарувати людям позитивні емоції та відображати почуття людини у кольорах, які правдиво говорять про це.

І: Нова виставка «Натюрморт. Естетика класики» представляє Вашу творчість у жанрі натюрморт. Полотна, що входять до експозиції, яскраві та водночас витончені. Чому для Вас, як для автора, важливо поділитися цими роботами із глядачем?

Ю: Я дуже люблю фрукти та овочі, дуже! В їх смаку та кольорі я знаходжу ідеальні форми існування всесвіту. Я хочу звернути увагу глядача на ці прості, звичайні та водночас найчарівніші чудеса природи. Вони неперевершені!

Виставка триватиме до 4 листопада.

м. Київ, провулок Гуцала, 3

Вхід вільний.

www.llitvinova.com email: leralitvinovagallery@gmail.com тел. 050 033 33 17