Афіша кращих подій твого міста
Під Києвом пройде шоу-виставка коней
26/01/2019, 27/01/2019
10:00-18:00
У СбНд
КОПАЧІВ

Під Києвом пройде шоу-виставка коней

1

26 і 27 січня під Києвом - в Древньому Києві Князівства Київська Русь - пройде шоу-програма «Світ коней», під час якої гості зможуть побачити різноманітні унікальні породи коней з усього світу. На гостей чекає незабутня подорож у часі в епоху середньовіччя, можливість долучитися до слов'янських зимових забав, познайомитися з прекрасними кіньми, дізнатися про них багато цікавого і покататися верхи та в санях.

Завітавши до Князівства, гості на власні очі побачать, яким було місто Київ в давнину, адже тут (в Київській області, Обухівському районі, селі Копачів) на основі знань сучасної науки відтворюється Древній Київ V-XIII століть в масштабі 1:1, а також відроджується дух тієї славетної епохи.

Протягом двох днів гості Князівства зможуть зануритися в життя середньовічного міста часів Київської Русі. Відвідувачі на власні очі побачать шедеври середньовічного дерев'яного зодчества: монументальну оборонну споруду «Заборола», Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, садиби киян Х-ХII століть, а також відтворений перший християнський храм Києва - дерев'яну Василівську церкву Х століття. До речі, ця унікальна церква діюча, тож всі бажаючі можуть зайти та не тільки побачити, в яких храмах молилися наші предки, а й самим поставити там свічку за здоров'я рідних та близьких. Дізнатися більше про життя наших предків можна, відвідавши музеї історичного костюму, середньовічної музики та дерев'яного зодчества, оглянувши експозиції облогової техніки, кораблебудування і середньовічних тортур.

Відвідавши Древній Київ 26 і 27 січня, гості зможуть побачити коней унікальних історичних порід. Головними учасниками шоу будуть не князі або богатирі, а їхні вірні супутники та добрі друзі – коні з Княжої стайні Древнього Києва. На відвідувачів чекає пізнавально-розважальна програма, присвячена світу коней.

Унікальність цього заходу в тому, що головні ролі в ньому відведені унікальним коням, зібраним з усього світу в Княжій стайні Древнього Києва. Коней деяких порід в Україні більше ніде не побачити, оскільки вони були завезені в нашу країну в єдиному екземплярі.

Гості Князівства дізнаються про походження порід, про те, які видатні історичні постаті тримали в своїх стайнях представників тієї чи іншої породи коней. До конячок можна буде підійти, погладити їх, сфотографуватися з ними, покататися верхи, в санях або в екіпажі.

Крім того, ці прекрасні та розумні тварини покажуть свої вміння. Актори кінно-трюкового театру Древнього Києва, досвідчені наїзники, здивують глядачів кінно-стройовою підготовкою та вразять віртуозним виконанням трюків.

Глядачі зможуть не лише спостерігати за тим, що відбувається на сцені, а й самим взяти участь в зимових слов'янських забавах конкурсах, іграх, танцювальних флеш-мобах і запальних хороводах.

У Князівстві Київська Русь можна відчути себе повноправним жителем стародавнього міста. Тут можна пройтися по середньовічних вуличках, відвідати ярмарок майстрів, приміряти костюми часів Київської Русі та влаштувати фотосесію в них, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету «на щастя». На любителів екстриму чекають швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

Зігрітися та скуштувати смачних страв і напоїв, приготованих князівськими кухарями на відкритому вогні, можна в теплій затишній корчмі та в Питній «25 рун».

Хто захоче продовжити подорож в середньовіччя ще на день, може залишитися на нічліг в будинку готельного типу «4 кімнати» або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:00.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 150 грн., для пенсіонерів і студентів - 100 грн., для школярів - 50 грн., дошкільнята - безкоштовно.

Древній Київ в Князівстві Київська Русь розташований в с. Копачів, Обухівський район, Київська область.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі».

Детальна інформація: www.parkkyivrus.com