Афіша кращих подій твого міста
Китайський Новий рік. Шукаємо жовту свинку
09/02/2019, 10/02/2019
13:00-18:00
У СбНд
КОПАЧІВ

Китайський Новий рік. Шукаємо жовту свинку

1

9 і 10 лютого Древній Київ у «Парку Київська Русь» запрошує на незвичайну зустріч Китайського Нового року. На гостей чекає калейдоскоп емоцій від китайських традицій в давньослов'янському антуражі. А ще: прогулянки на конях, смачні страви на вогні та гарячі напої, майстер-класи, музеї, стародавні зимові забави. І все це в живому середньовічному місті.

На гостей Князівства чекає захоплююча подорож у часі на тисячу років назад. Зайшовши в ворота Древнього Києва, відвідувачі потраплять у живе середньовічне місто. Адже тут відтворюється Київ V-XIІІ століть у повному масштабі на основі знань сучасної науки, а також відроджується атмосфера Київської Русі.

Тільки тут гості побачать найдовшу реконструйовану оборонну споруду, яка не має аналогів у всьому світі – дерев'яну оборонну стіну «Забороли». Також на основі археологічних розкопок відтворено такі шедеври середньовічної архітектури, як Михайлівські ворота (висотою 21 метр), княжий терем і трибуни, оглядові вежі, садиби киян X-XIІ століть і багато іншого. Можна відвідати музеї та експозиції. Також тут відтворено перший храм, побудований в Києві після хрещення Русі – унікальна дерев'яна Василівська церква X століття. Це діючий храм, і всі гості можуть зайти в нього і не просто побачити в яких храмах молилися наші предки, а й самим поставити в ньому свічку за здоров'я рідних і близьких.

Але крім вражаючої архітектури, гостей Князівства чекає і море позитиву і веселощів. Адже наші предки знали толк в розвагах!

9 і 10 лютого в Князівстві Київська Русь проходитиме розважальна програма «Китайський Новий рік. Шукаємо жовту свинку ». А за китайськими традиціями, втім, як і за українськими, Новий рік потрібно зустрічати весело і шумно. Адже, що чим яскравіше і голосніше буде свято, тим щасливіший і успішніший буде прийдешній рік.

У ці святкові дні жителі Древнього Києва підготували захоплюючу програму. А відвідувачі будуть активними її учасниками. Для початку потрібно буде знайти символ року – Свиню. Але не просту, а жовту. І не просто жовту, а земляну. Це буде нелегко, адже у Свині так багато місць для схованок! Будуть потрібні підказки від місцевих мешканців...

Також звичайно, і за китайськими, і за українськими традиціями, чим рясніше буде святковий стіл, тим більший буде достаток у новому році. Це означає, що гостям варто насолодитися середньовічними настоянками, гарячими напоями та смачними стравами на вогні від Княжої кухарів.

На амфітеатрі пройде шоу-програма за участю коней унікальних історичних порід, зібраних з усього світу. Ці прекрасні створіння пройшли курс професійного дресирування, щоб виступати перед глядачами не тільки в Україні, а й за кордоном.

Гості побачать граціозних коней, які покажуть свої таланти, виконавши головні ролі в театралізованих постановках в тандемі з досвідченими каскадерами – акторами кінно-трюкового театру Древнього Києва. А після вистав гості Князівства зможуть підійти до коней, погладити їх, влаштувати яскраву фотосесію і проїхатись на них верхи, в санях або в екіпажі.

Відвідувачів також чекають відкриті майстер-класи з дресирування і догляду за кіньми. Професіонали своєї справи з радістю дадуть відповідь на всі запитання гостей. А ще, на вікторині про коней буде шанс отримати приз, правильно відповівши на питання від знавців.

Жителі Давнього Києва нікому не дадуть нудьгувати. Адже вони приготували для дорогих гостей безліч розваг. Відвідувачі будуть не просто спостерігати за тим, що відбувається на сцені, а й самі візьмуть участь в зимових слов'янських забавах, конкурсах, іграх, танцювальних флеш-мобах і запальних хороводах.

У Князівстві можна цікаво і активно провести час, занурившись в унікальну атмосферу середньовіччя, постріляти з лука, викарбувати монету, переодягнутися в історичні костюми часів Київської Русі. А потім можна зайти в сувенірну лавку і вибрати оригінальний сувенір на пам'ять.

І вже точно любителі екстриму не залишаться байдужими до швидкісної гірки «Змій Горинич» та канатного спуску «Політайло».

Підкріпитися, зігрітися і відновити сили можна в антуражній Княжій корчмі, скуштувавши страв і напоїв, приготованих як за сучасними, так і за середньовічними рецептами.

Хто захоче продовжити подорож в середньовіччя ще на день, є можливість залишитися на ночівлю в будинку готельного типу «4 кімнати» або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:00.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 150 грн., для пенсіонерів і студентів - 100 грн., для дітей шкільного віку - 50 грн., дошкільнятам - безкоштовно.

Древній Київ у Князівстві Київська Русь розташованийв Київській області, Обухівському районі, селі Копачів.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі».

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com