Афіша кращих подій твого міста
Під Києвом відзначать Масляну за стародавніми традиціями
09/03/2019, 10/03/2019
10:00
У СбНд
КОПАЧІВ

Під Києвом відзначать Масляну за стародавніми традиціями

2

9 та 10 березня Древній Київ в Князівстві Київська Русь ( «Парк Київська Русь») запрошує на наймасштабніше в Україні святкування Масляної. Це не просто відтворення обрядів, а цілий калейдоскоп розваг та оригінальних вистав. Гостей Князівства чекатимуть кінне шоу, стародавні обряди, спалювання опудала, смачні млинці з різними начинками та різноманіття блюд, подарунки на масляному стовпі, хороводи та забави з гостями, майстер-класи з народних ремесел, канатний спуск і дитячий куб-лабіринт, музеї, експозиції та навіть стрільба з требушету палаючими ядрами.

Особливо важливо і актуально відзначати Масляну в Князівстві Київська Русь, адже саме за часів дохристиянської Русі зароджувався це свято. Тут буде проходити по-справжньому веселе святкування в справжньому живому середньовічному місті. Гостей чекають гуляння з розмахом: з автентичною програмою і безліччю розваг – не банальний концерт або продаж їжі, а справжнє занурення в атмосферу свята Масляної!

Приїхавши до Древнього Києва – столиці великого Князівства – гості здійснять подорож у часі на тисячу років назад, в епоху Київської Русі, і потраплять до справжнього середньовічного міста. Адже тут відтворюється Київ V - XIІІ століть в повному масштабі на основі знань сучасної науки, а також відроджується велична атмосфера Київської Русі.

Гостей чекають шедеври дерев'яного зодчества, а також стародавні традиції Масляної, захоплююче дійство за участю кінно-трюкового і пішого театру. А ще - урочиста церемонія зустрічі князя, яскрава авторська театралізована програма, виступи народних колективів та древній ритуал «Колодій».

Відвідувачі Древнього Києва побачать унікальну театралізовану постановку - «Масляний вертеп», який буде озвучуватися давньослов'янською мовою. Двічі в день можна буде побачити спалювання опудала і взяти участь в дружному хороводі навколо нього.

Увечері гостей чекає унікальне дійство - стрільба зі справжнього требушету палаючими ядрами, а в суботу – ще і яскраве нічне вогняне шоу.

У Князівстві можна буде не тільки насолодитися нон-стоп програмою, а й прогулятися на породистих конях верхи і в екіпажах, постріляти з лука та покидати сокиру в середньовічному тирі, спуститися на швидкісний гірці «Змій Горинич», політати на канатному спуску «Політайло», одягатися в історичні костюми часів Київської Русі та влаштувати фотосесію в них. А крім цього: поласувати рум'яними млинцями з різними начинками, гарячими напоями та стравами, приготованими на багатті, купити оригінальні сувеніри ручної роботи, відвідати музеї та навчитися чомусь новому на численних майстер-класах. Для зовсім маленьких відвідувачів працюватиме мотузковий куб-лабіринт «Мишоловка».

Також нагадаємо, що тільки в Князівстві Київська Русь можна побачити унікальну дерев'яну оборонну стіну «заборола» - найдовшу реконструйовану оборонну споруду, що не має аналогів у всьому світі. Також на основі археологічних розкопок відтворено такі шедеври середньовічної архітектури, як Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян X-XIІ століть та багато іншого. Гостей чекають музеї історичного костюму і дерев'яного зодчества, експозиції облогової техніки, кораблебудування, середньовічна катівня. У Князівстві відтворена унікальна дерев'яна Василівська церква X століття. Це діючий храм, і всі гості можуть зайти до нього і не тільки на власні очі побачити в яких храмах молилися наші предки, а й поставити свічку за здоров'я рідних і близьких або навіть організувати хрестини або вінчання.

Хто захоче продовжити своє свято ще на день, зможе залишитися на нічліг в комфортабельних номерах, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00, початок програми о 13:30.

Ціна квитка:

• повний квиток для дорослого - 250 грн. Діє знижка до 50% при покупці повних квитків (для дорослого) заздалегідь на сайті:

- до 24.02.19 - квитки по 125 грн.

- з 25 лютого по 03 березня - квитки по 175 грн.

- з 04по 08 березень - квитки по 200 грн.

- 09-10 березня повна вартість - квитки по 250 грн.

• для пенсіонерів і студентів - 100 грн.,

• для дітей шкільного віку - 50 грн.,

• для дошкільнят - безкоштовно.

Древній Київ в Князівстві Київська Русь розташований в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі» відповідно до розкладу на сайті.

Детальна інформація: www.parkkyivrus.com