Афіша кращих подій твого міста
Виставка художніх робіт «Кримська сюїта»
10/10/2019 - 01/11/2019
9:00-17:00
Крім Нд
КИЇВ

Виставка художніх робіт «Кримська сюїта»

1

З 10 жовтня до 1 листопада в Національному музеї літератури України пройде виставка художніх робіт «Кримська сюїта».

Виставка «Кримська сюїта» - це Всеукраїнський проект, який стартував цього року за підтримки Міністерства культури України.

Ініціаторами та авторами виставки стали відомі київські художники, члени Міжнародної професійної спілки художників, Костянтин та Світлана Шаповалови, які створили колекцію з більше ніж 60 робіт з видами гірського, морського Криму, Ялти, Гурзуфу, Балаклави, Нового Світу.

Окрім естетичного та просвітницького, виставка «Кримська сюїта» має й патріотичне значення, бо 2019 рік – це 5 річниця анексії Криму і своїми творами митці нагадують, що Крим – це українська земля!

Першими двері для експозиції відкрили Чернігівський обласний художній музей, де виставка перебувала з 28 березня до 28 травня, Черкаський обласний художній музей, в залах якого виставка проходила з 7 червня до 7 липня та Вінницький обласний художній музей, в якому вінничани та гості міста мали змогу ознайомитися з роботами виставки впродовж серпня.

По завершені експозицій, у кожному з музеїв залишилося по декілька робіт, обраних художніми радами музеїв, які стануть частиною музейних колекцій.

Запрошуємо відвідати експозицію «Кримська сюїта» у Національному музеї літератури України та насолодитися різнобарвним краєвидами українського Криму!