Афіша кращих подій твого міста
Під Києвом влаштують ворожіння на Андріївські вечорниці
07/12/2019, 08/12/2019
10:00-18:00
У СбНд
КОПАЧІВ

Під Києвом влаштують ворожіння на Андріївські вечорниці

2

7 і 8 грудня Древній Київ Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошує приєднатися до захоплюючих Андріївських вечорниць і провести вихідні в чарівної атмосфері давнини. Смачні страви з багаття, тепла корчма, стародавні гадання і обряди, прогулянки на конях, музеї та експозиції, це і навіть більше чекає гостей в справжньому, живому середньовічному місті.

У Древньому Києві на території понад 25 га, на основі знань сучасної науки, відтворюється Київ V-XIII століть в повному масштабі, а також тут відроджується атмосфера і дух Київської Русі.

У Князівстві відтворені унікальні шедеври дерев'яного середньовічного зодчества. Тільки тут можна побачити монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), садиби киян Х-ХII століть, князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, діючу відтворену дерев'яну Василівську церкву Х-го століття . Також відвідувачів чекають музеї та експозиції з облоговими знаряддями, відтвореною бойової турою Х століття і навіть середньовічна катівня.

7 і 8 грудня в Древньому Києві пройде шоу-програма "Ворожіння на Андріївські вечорниці".

З давніх-давен в Україні по-особливому святкували Андріївські вечорниці та вшановували День Андрія Первозванного 13 грудня. Адже цього святого українці здавна вважали своїм покровителем. Андріїв день і нині вважається найважливішим передноворічним святом, що відзначається ще з часів Київської Русі. Традиційно напередодні цього дня молодь збиралася на Андріївські вечорниці, веселилася, влаштовувала ворожіння.

І 7 і 8 грудня в Князівстві Андріївські вечорниці пройдуть за стародавніми традиціями. Жителі Князівства запросять дорогих гостей разом провести безліч цікавих і неординарних обрядів, що сягають своїм корінням далеких дохристиянських часів.

Відвідувачі зможуть взяти участь в древніх обрядах: дівчата зможуть дізнатися ім'я свого судженого, а також, звідки його чекати. Юнаки теж не залишаться в стороні та зможуть за допомогою древніх ворожінь дізнатися, чи чекає на них весілля в наступному році. А потім всіх гостей запросять на веселі забави - рухливі ігри, квести, танцювальні майстер-класи та запальні слов'янські хороводи.

Справжнім дивом, яке можна побачити тільки в Древньому Києві, стане «жива колекція» коней рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Гості дізнаються про походження порід та їх особливості. Кожен зможе підійти до коней, погладити та покататися на них верхи, в екіпажі або в санях.

7 і 8 грудня ці прекрасні тварини покажуть свої вміння. У тандемі з досвідченими каскадерами, акторами кінно-трюкового театру, вони здивують глядачів своєю граціозністю і злагодженістю дій в кінній стройовій підготовці. А княжа дружина влаштує показові виступи з володіння середньовічною зброєю.

У Древньому Києві кожен знайде заняття до душі.

Прогулявшись по старовинних вуличках, можна дізнатися багато нового та цікавого про життя наших пращурів. Тут можна побачити вказівні знаки з написами старослов'янською мовою, спробувати прочитати та зрозуміти їх. Зайшовши до Княжої гардеробної можна вдягнути середньовічні обладунки та костюми часів Київської Русі, відчути себе справжнім князем або княжною, боярином чи відважним лицарем і влаштувати незвичну фотосесію. У середньовічному тирі можна навчитися влучно стріляти з лука, на Княжому монетному дворі – викарбувати монету «на щастя», а потім зайти до сувенірної лавки та обрати на пам'ять сувеніри ручної роботи.

Зігрітися та відновити сили можна в теплій Княжої корчмі. Тут можна скуштувати гарячих напоїв і страв, приготованих на відкритому вогні, як за середньовічним, так і за сучасними рецептами.

Любителі екстриму отримають потужний заряд адреналіну від швидкісний гірки «Змій Горинич» і швидкісного спуску «Політайло». А дітей чекає безпечний яскравий мотузковий куб-лабіринт «Мишоловка».

Для того, хто побажає продовжити подорож до Середньовіччя ще на день, є можливість залишитися на нічліг в будинку готельного типу «4 кімнати» або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

У Князівстві можна освоїти стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37. І вже з першого заняття освоювати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука, долучаючись до бойовим традиціям наших пращурів!

Древній Київ запрошує дітей та дорослих на цикл шоу-програм «Зимова казка» з 14 грудня 2019 р. до 19 січня 2020 р.!

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:30, триватиме до 18:00.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 180 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований у с. Копачів, Обухівський район, Київська область.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі», див.розклад на сайті.

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com